Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2010 10:54 - БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО ХОКЕЙ НА ЛЕД ОТЧЕТ За подготовката и представянето на Националният Отбор по хокей на лед-младежи на Световното Първенство
Автор: hockey Категория: Спорт   
Прочетен: 2308 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 31.05.2010 10:58


БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО ХОКЕЙ НА ЛЕД

 

                                        ОТЧЕТ

        За подготовката и представянето на Националният

            Отбор по хокей на лед-младежи  на Световното

        Първенство в Истанбул Турция(04.01.2010 – 10.01.2010г)

 

       

 

Основна цел на подготовката на Националният отбор беше да реши следните задачи:

       

1.Да се направи подбор и селекция на състезатели показали добри игри през изминалото първенство.

        2.Да се извърши нужната цленасочена подготовка, с цел повишаване функционалните въэможности на състезателите, подобряване на техниката и заучаване на тактически постройки на игра срещу различни противници.

        3.Да се мотивират състезателите, да се създаде необходимата атмосвера и условия за пълноценна работа през подготвителния период.

        4.Да се привлекат млади състезатели, с цел постепенно подмладяване на отбора.

       

След направен анализ на реалното състояние на спорта от една страна и състезателите от друга, отбора беше комплектован основно от състезатели на клубовете ЦСКА и Славия. Началото на подготовката започна на 15.12.2010г, като от поканените 20 състезатели се явиха 19. По-късно в подготовката се включи вратаря Радосвет Петков,трениращ в Бенатки над Жизеру(Чешка република). За подготвителният период  бяха планирани 25 тренировъчни дни, 4 контролни срещи, почивни дни 7, тренировки на лед 40, тренировки на сухо 25.

 С цел подобряване функционалното състояние на състезателите, 15 тренировъчни дни бяха проведени с голямо физическо натоварване, 5 дни със средно/ скоростно-силова и техникотактическа подготовка/ и 5 тренировъчни дни с малко физическо натоварване/ техникотактическа подготовка, развитие на техникотактически качества/. Всичко това беше изпълнено, като допълнително бяха проведени 10 тренировки на лед за индивидуална подготовка на вратари, защитници и нападатели.

Материално техническото обезпечаване на отбора поискано от треньорското ръководство, беше решено, като бе осигурено всичко необходимо. Бяха закупени оловни колани, футболна топка, анцузи, маратонки и якета на състезателите, и нужната хокейна екипировка. Лекаря и масажиста на отбора се постараха да осигурят медицинското и физикално възстановяване на състезателите. Като обобщение считам, че правилно определените приоритети за решаване подготовката на отбора и условията осигурени от УС на БФХЛ доведоха до провеждането на една отлична подготовка на отбора за предстоящото Световно първенство.

Отбора бе комплектован от 20 играчи,2 вратари и като стенд бай вратар замина  състезателя Радосвет Петков, което по-късно показа, че е взето правилно решение.

 Като дебютанти в националния отбор бяха включени и състезателите: Мартин Николов,Мартин Талев,Иван Ходулов и др.

      Световното първенство започнахме със срещата Австралия – България. Първа наша загуба на това световно първенство/11:1/. Голмайстори:Росен Асенов.Имайки предвид предишни мачове срещу този съперник, треньорското ръководството постави добра оценка на отбора въпреки резултата.Миналогодишната загуба от Австралия бе /26-0/.

      Втората ни среща бе с отбора на Нова Зеландия. Отново постигнахме загуба с 1:5. Голмайстори:Росен Асенов. Отново пълно наше себеотдаване и игра,като равен с равен имайки се предвид че отборът на Нова Зеландия бе еднакво силен с отбора на Австралия.Отново смятам,че резултата е много добър в сравнение с други години(15-2) и други мачове завършвали с над 10 преднина на Нова Зеландия.

     Последва загуба от отбора на Турция  с резултат 7:8. Считам, че развоя на мача можеше да бъде съвсем друг, ако бяхме реализирали изключително многото голови положения създадени през целия мач.Бяхме подбрали по-правилна тактическа схема на игра. Въпреки класата на отбора на Турция(домакина), считам ,че някои грешки доведоха до тази минимална загуба.

Представянето на отбора със заетото последно място може да се приеме като нормално, но лично аз като треньор съм изключително недоволен. Предстоят по-обстойни анализи и поуки от спортно техническо естество за треньорското ръководство с които не искам да занимавам УС, но в резюме искам да обобщя: Считам, че подготовката на националният отбор беше проведена правилно и на ниво, но представянето на самото световно първенство не беше според нивото на проведената подготовка, което се дължи на гореизложените причини.

 

Искам да благодаря на Председателя на УС на БФХЛ К.Кръстев, на членовете на УС за отличните условия, които създадоха за подготовката на отбора, на доктора С.Стоянова, рехабилитатора Кирил Пейчинов и администратора Д.Моллов за положеното старание, както и на спортните клубове и техните ръководства, предоставили състезатели за националния отбор, на всички състезатели, които съзнателно и добросъвестно се готвиха и участваха в световното първенство.

 

 

 

                       

 

                                Ст.треньор: Мартин Миланов

                                  П. Треньор:Роман Моргунов





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hockey
Категория: Спорт
Прочетен: 33416
Постинги: 3
Коментари: 1
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031